lördag 14 augusti 2010

Livsglädje

I morse vaknade jag vad jag tyckte var alldeles för tidigt för en helg, men kunde inte hålla mig kvar i sängen. På något sätt fick jag för mig att jag skulle åka och träna. Träningsbyxor fanns här i Jonas lägenhet, men mina träningsskor låg i förrådet hemma i Johannelund, så jag cyklade till min lägenhet med mellanlandning för nötter och energidryck på Hemköp. Väl på Munkhagsgatan passade jag på att titta till lägenheten och hittade både ett uppbilat golv och världens bästa kärleksbrev (och ett hatbrev från CSN).Med träningsskor i väskan och en containerdykt dator (snabbare processor än min stationära!) i förrådet så bar det av mot staden igen för första träningspasset sedan typ april/maj någon gång. Jag svettades som en gnu i över en timme och fattar inte varför jag inte gymmar oftare. Eller har börjat springa. I omklädningsrummet kom språkpolisen äntligen ihåg att knäppa kort på en skylt som roat mig sedan jag började på Sporthallen för 8 månader sedan.


Så, om jag blir bestulen så får jag en ersättning, men om jag blir bestulen på ersättningen så får jag ingen ersättning för ersättningen? Solklart!

Redan på väg till Johannelund märkte jag att mörka jeans inte var rätt val av kläder i förhållande till dagens väder, så efter träningen begav jag mig till Jonas lägenhet och bytte byxor mot shorts. Dags att sitta still? Nä, jag trampade till Berga och hämtade kläder och öl hos Karin och Jonas, där jag faktiskt satt ner någon kvart och drack kaffe. Därefter for jag åter till stan, lämnade bytet från Berga i lägenheten och begav mig till fots till stadens tre orientbutiker på jakt efter mock duck. Den enda öppna affären hade det inte, så det blev åter en tur till Hemköp där jag nöjde mig med istället för kyckling. Även på Hemköp var jag tvungen att fotografera en lustig skylt.

Mig veterligen har energisparlampor inget bäst-föredatum, men jag kanske har missuppfattat alltihop?

Väl hemma igen unnade jag mig faktiskt att sitta ner på balkongen, betrakta den vackra takterassinnergården som finns här samt begrunda det faktum att jag nog aldrig har fått så här mycket gjort på en dag någonsin tidigare. Och det har varit nästan likadant hela veckan. En normal lördag skulle jag ha suttit inne och slösurfat eller grävt mig igenom wikipedia, men nu icke så. Hela min livssituation är underbar nu. Inte minst tack vare att jag träffat Nena och kanske en del för jobbet. Aldrig tidigare har jag haft en sådan här livsenergi, livsglädje eller effektivitet.Jag älskar mitt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar