måndag 22 juni 2009

10 år sedan min första bloggpost!

Idag är det allså 10 år sedan jag skrev min första bloggpost! Detta var alltså den 22:a juni 1999, bara några månader efter att ordet weblog hade muterat till ordet blog. Jag använde dock ordet nätdagbok och började min bana med handskriven html för att efter ett tag ramla över i en fulhackad gratisgästbok. I början av 2001 föll jag för trycket och joinade mjaumjau. Vid samma tillfälle gav min gymnasievegetarianism vika i några år och jag började äta fisk och fågel också. Uppenbarligen smakade jag skinka också, men det blev inte långvarigt. Under tiden av evigt rabblande på mjaumjau snurrade jag även runt och bloggade på några nördsajter som t.ex. Advogato och Gnuheter. Ett tag verkade spikboll.net vara slutstationen, men den har stått och sovit i garderober i mina tre senaste lägenheter. (Någon gång ska den nog sparkas igång igen).

Och så kom 30 dagar. Som alltid tidigare har postflödet varit oerhört sporadiskt. Och nu, på 10-årsjubileet startar en ny spurt. Sommaren ska ägnas åt en hälsomässig makeover. Min kropp är minst sagt ur form. Jag skulle helst se att jag gick tillbaka ner till 70-kilosstrecket, vilket innebär att 5-6 kilo ska bort, men huvudmålet är styrka, kondition och smidighet genom införandet av nya vanor.

Hur det ska gå till får ni reda på i morgon. :)

3 kommentarer:

  1. Shit har folk sagt blogg så länge? I min värld dök det upp först någon gång under gymnasiet (2004-2007). Dock tycker jag fortfarande att nätdagbok är ett bättre ord för de flesta bloggar.

    SvaraRadera
  2. woho! se till att du fortsätter skriva nu, för jag har minsann haft din blogg som bokmärke länge utan att få nåt fört.. ;)

    SvaraRadera